wtorek, 8 grudnia 2015

Ślimaki z ciasta francuskiego

     

           Cześć kochani ,dzisiaj zapraszam na słodki post :) Łatwe w przyrządzeniu ciasteczka umilą poranną kawę .Możecie je także przechować  na "czarną godzinę", kiedy akurat nic słodkiego nie będzie pod ręką  :) ZAPRASZAM !



Składniki (na ok 20 ciastek ):

*opakowanie ciasta francuskiego ;
* 80g cukru;
*torebka cynamonu(opcjonalnie)




Przygotowanie:


1.Rozgrzej piekarnik do 200 st.C  (na programie góra dół).
2.Rozsyp cukier na stolnicy ,połóż na nim ciasto i ostrożnie rozwałkuj ( nie za bardzo,chodzi o to aby cukier przykleił się do ciasta),powtórz tę czynność na drugą stronę .



 3.Ciasto zacznij zwijać z obu stron .






4. Zwinięte ciasto pokrój na kilkucentymetrowe plastry.




5.Ciasteczka przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ,zachowując spore odstępy gdyż ciasteczka jeszcze urosną.





6.Wstaw do piekarnika na 10 minut,następnie odwróć je na drugą stronę i piecz jeszcze ok 5 min .



SMACZNEGO !!! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz